Dobronická 1257, Praha 4 Navigovat

777 909 908 Po - Ne: 9 - 19 hod.

Dobronická 1257, Praha 4
Po - Ne: 9 - 19 hod.
Blog
cybex_nebo_britax_romer_titul.jpg
22.02.2024

Autosedačka Cybex nebo Britax Römer?

Dnes jsme společně s rodiči vybírali autosedačku pro malého Péťu (5 let). Jejich představa byla buď autosedačka Cybex nebo Britax Römer.

Srovnávali jsme následující modely:

  1. Cybex Solution T
  2. Cybex Solution G
  3. Britax Römer Kidfix i-size

 

Autosedačka Cybex nebo Britax Römer?

Cybex Solution G i-Fix

Pohodlná isofixová autosedačka Cybex Solution G i-Fix s pokročilými bezpečnostními prvky pro děti od 3 do 12 let se systémem lineární ochrany dokáže odklonit až 20 % síly nárazu od dítěte, energii pohlcující skořepina poté bezpečně náraz neutralizuje. Patentovaná třípoziční naklápěcí opěrka hlavy zajistí, že hlavička zůstane v bezpečné pozici i když dítě v autě usne. Pro maximální pohodlí malého cestovatele lze autosedačku sklopit pomocí jedné ruky. Díky možnosti nastavení výšky (12 poloh) autosedačku snadno přizpůsobíte aktuálním potřebám rostoucího dítěte. Systém ventilace vzduchu odvádí nadbytečné teplo a 3D síťovina integrovaná v látce modelů „Plus“ dělá látku až 6x prodyšnější než je tomu u srovnatelných modelů autosedaček.

Cybex Solution T

Autosedačka s isofixem a mnoha bezpečnostními prvky a nosností až 50 kg. Pokročilý systém ochrany při bočním nárazu (L.P.S. systém) je aktivován automaticky před instalací a zajišťuje vyšší ochranu při nárazu z boku. Společně se skořepinou pohlcující energii snižuje sílu nárazu až o 20 %. Patentovaná sklápěcí opěrka hlavy naklání hlavu dítěte mírně dozadu, čímž pomáhá předcházet padání hlavičky dopředu během spánku. V případě bočního nárazu je tak pravděpodobnější, že bude hlava dítěte v bezpečné chráněné pozici, což snižuje riziko poranění hlavy. Změna výšky hlavové opěrky a automaticky i šířky ramenních opěrek se provede snadno jednou rukou. Integrovaný systém ventilace pomáhá udržovat v autosedačce komfortní teplotu i během horkých dní.

Britax Römer KidFix i-Size

Pohodlná a velmi bezpečná isofixová autosedačka pro děti od 3,5 roku do 12 let, která byla vyvinuta ve spolupráci s předními výrobci automobilů pro zajištění nejlepší ochrany v případě nárazu. Pro maximální ochranu při čelním nárazu je autosedačka vybavena osvědčenými technologiemi XP-PAD a Secure Guard. XP-PAD je pěnová podložka, která se umístí na pás auta, ten je díky tomu pro dítě pohodlnější a dokáže odvést až 30 % energie působící na krční páteř v případě čelního nárazu. Secure Guard udržuje optimální pozici břišního bezpečnostního pásu a snižuje tak sílu působící na oblast břicha v případě nárazu až o 35 %. Odnímatelná technologie nové generace SICT chrání dítě v případě bočního nárazu. Mezi další bezpečnostní prvky autosedačky patří také důkladně polstrované úzké bočnice a ergonomická opěrka hlavy.

Britax Römer KidFix i-Size - Cosmos Black

A jak to dopadlo?

Protože všechny varianty byly skvělé v bezpečnosti i kvalitě, bylo těžké se rozhodnout. Zvítězila autosedačka Britax Römer KidFix i-Size, rodiče zaujal systém ochrany XP-PAD a Secure Guard a Péťa se v autosedačce nejlépe cítil. Při výběru pokračovací autosedačky je velice důležité zohlednit celkovou konstituci postavy a přihlédnout i k volbě samotného dítěte. V tomto případě vše dopadlo ukázkově. Děkujeme za vaši důvěru!

 

Váš DetskyDum.cz

Autosedačky a cestování Hračky a dárky Kočárky Kojení a krmení Koupání a přebalování Oblečení a doplňky Péče o dítě Spaní a nábytek Blog Naše prodejna Studio autosedaček

Rozumíme vám i miminkům.
Navštivte nás osobně!

Pondělí – Neděle: 9 – 19 hod.

Dobronická 1257, Praha 4 Navigovat

  • Osobní odběr ZDARMA
  • Pohodlné parkování před naší provozovnou

© 2024 | Všechna práva vyhrazena.
Čekejte prosím...