Dobronická 1257, Praha 4 Navigovat

777 909 908 Po - Ne: 9 - 19 hod.

Dobronická 1257, Praha 4
Po - Ne: 9 - 19 hod.
Blog
jak_koupat_vase_miminko_02.png
24.01.2024

Jak koupat vaše miminko?

S narozením prvního miminka se váš život obrátí vzhůru nohama. Péče o novorozence je plná nových výzev a činností, které mohou být pro vás neznámé a náročné. Je naprosto přirozené, že se s nimi potýkáte, ať už se jedná o drobné či složitější situace. Připravili jsme pro vás proto článek, který přináší užitečné rady týkající se koupání vašich drobečků. Doufáme, že po jeho přečtení se budete cítit připraveni na první koupel vašeho dítěte a že se koupání stane příjemným zážitek pro vás i vaše miminko.

Jak často koupat miminko?

Podle nejnovějších lékařských poznatků se doporučuje koupat malá miminka, zejména ty s citlivou pokožkou, 1x za dva až tři dny. Děti s náchylností k ekzémům nebo alergiím spíše 1x týdně. Každá koupel může odstranit ochranný film na pokožce, a proto je lepší minimalizovat četnost koupání.

Jaká je nejvhodnější doba pro koupání miminka?

Nejlepší doba pro koupání miminka je obvykle podvečer nebo večer, asi jednu hodinu před krmením a před spaním. Pokud budete koupat v pravidelné časy, stane koupel pro miminko součástí rutiny před spaním a bude na něj mít uklidňující účinek.

V čem miminko vykoupat?

Malá miminka je vhodné koupat v jejich vlastních vaničkách, aby se minimalizovalo riziko přenosu infekce z vany používané celou rodinou. Dětská vanička je také úspornější z hlediska spotřeby vody a děťátko se v ní bude cítit útulněji a bezpečněji.

Jak připravit správné prostředí pro koupání?

Před koupelí si připravte vše potřebné, jako jsou osušky, čistou plenku a oblečení, abyste měli vše na dosah. Ujistěte se, že teplota vody je příjemná pro děťátko (ideálně kolem 36-38 °C) a mějte vaničku umístěnou na bezpečném a pohodlném místě. Pohlídejte si také pokojovou teplotu v místě koupání, která by se ideálně měla pohybovat v rozmezí 22 až 24 °C.

Jaké přípravky by se měly používat při koupání miminka?

V prvních měsících není nutné používat kosmetické přípravky. Případně můžete do koupele přidat pár kapek jemného dětského oleje pro hydrataci a ochranu pokožky. Později můžete začít používat dětská mýdla nebo gely určené pro starší děti.

Jak správně mýt miminko během koupání?

Při mytí miminka začněte u hlavy a obličeje a postupujte dolů k nožičkám. Dbejte na důkladné očištění záhybů pokožky a u holčiček myjte zepředu dozadu, abyste předešli přenosu nečistot.

Jak dítě po koupeli správně miminko osušit?

Po koupeli opatrně dítě osušte měkkou osuškou a vyhněte se tření. Pokud jste do vody nepřidali olej, můžete na pokožku použít jemný dětský olejíček nebo krém.

Doufáme, že vám tyto odpovědi pomohou zejména při prvních koupání vašeho miminka a že se tento čas stane příjemným rituálem pro vás i pro vaše děťátko.

Autosedačky a cestování Hračky a dárky Kočárky Kojení a krmení Koupání a přebalování Oblečení a doplňky Péče o dítě Spaní a nábytek Blog Naše prodejna Studio autosedaček

Rozumíme vám i miminkům.
Navštivte nás osobně!

Pondělí – Neděle: 9 – 19 hod.

Dobronická 1257, Praha 4 Navigovat

  • Osobní odběr ZDARMA
  • Pohodlné parkování před naší provozovnou

© 2024 | Všechna práva vyhrazena.
Čekejte prosím...